Nowy Chowek i dzieci
Nowy Chowek i dzieci
Witam wszystkich:) kiedyś przez 8 lat byłam szczęśliwa posiadaczką kochanej suczki chow chow, której już niestety nie ma:(po 6 latach zdecydowałam się oczywiście znów na tą rasę:) nie wyobrażam sobie mieć innego pieska... Moja sunia była baaaardzo kochana. Ale oczywiście jest jakieś ale mianowicie nie miałam wtedy dzieci teraz mam dwie córeczki:) ii oczywiście zaczęłam czytać w Internecie chow chow i dzieci. I jestem w szoku po tym co czytam : chow chow nie nadają się dla dzieci, mogą być agresywne, nie przewidywalne itp. I teraz zastanawiam się czy mój dawny chowek był wyjątkowy czy bzdury piszą... Naprawę bardzo chciała bym mieć tego pieska ale oczywiście nie kosztem zagrożenia dla dzieci.,. Proszę powiedzcie co o tym myślicie
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2014, 14:46 przez domiika, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Nowy Chowek
Moja Mufa (7 miesiecy) uwielbia dzieci, nigdy nie jest agresywna, mozna jej zabrac zabawke z pyska i nie chce atakowac, nawet nie warknie. Nie przejawia zadnej agresji wobecdzieci, ludzi i innych zwierzat, zyje z dwoma kotami, jedza z jednej miski. Moze z psami jest inaczej ale moja sunia jest naprawde lagodna 

Kamila 

Re: Nowy Chowek i dzieci
Cziri ma tylko sporadyczny kontakt z maluchami (3 i 5 lat) i jest do nich nastawiona bardzo pozytywnie, wrecz stara sie je nasladowac
W zadnym wypadku dzieci nie wzbudzaja w niej agresji. Wydaje mi sie, ze przepisywanie negatywnych cech calej rasie to gruba przesada, bo takie "nieobyczajne" psie zachowania sa zwykle efektem zlego ulozenia psa.

- bobovita66

No własnie, Cziri tez próbuje nasladowac zabawy moich wnuków np. przynosi ich zabawki 

-
Nasz nie lubi dzieci akceptuje tylko naszą Córkę nie lubi piszczenia dzieci i hałasu.
Przeczytaj sobie jeszcze temat "chow chow i dziecko" nie chcę się powtarzać ale ja innego psa dla dziecka sobie nie wyobrażam!!! Simba jest wspaniała dla naszej córki, a Zuzia świata poza nią nie widzi! Gdy Zuzi coś dolega-np. gorączka w nocy, wymioty itp. to od razu woła Simbę (Simba śpi na klatce schodowej bo mamy dom jednorodzinny), pobiegają trochę razem i od razu wszystko mija! To jest lek na całe zło
Nie mówiąc już o nerwach czy złościach - przy Simbie wszystko przechodzi! Tak samo rano, gdy wstaniemy Simba musi być już w domu (czyli wypuszczona na siusiu) i od razu zabawy!
Sama nie wiem jak będzie przy drugim dziecku (jestem w ciąży), czy Simbie starczy cierpliwości na 2 ale ona jest tak wspaniałym psem (pomijając jej fochy do jedzenia), że w ogóle się o to nie martwię!

Sama nie wiem jak będzie przy drugim dziecku (jestem w ciąży), czy Simbie starczy cierpliwości na 2 ale ona jest tak wspaniałym psem (pomijając jej fochy do jedzenia), że w ogóle się o to nie martwię!
-
O simba gratulacje dla was ,ja sobie wyobrażam przy Cezarze mieć drugie dziecko on bardzo jest zazdrosny.