Szczeniak chow chow
Re: Szczeniak chow chow
.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2016, 10:04 przez Euphoria, łącznie zmieniany 1 raz.
Na mnie też chrapanie Czirunii działa jak kołysanka...a sapania się obawiam, bo nie zawsze oznacza tylko, że psu jest gorąco.
Co do niezależności chowków, chyba każdy jej doświadczył na własnej skórze? Nasze pieski chętnie "przejmują dowodzenie", jeśli tylko im się na to pozwoli. Chyba też wszyscy znamy " zapartego " psa, albo psa, który idzie po kątem 45 stopni do podłoża, bo kierunek mu nie odpowiada?
Cziri uwielbia decydować, w którą stronę, lub dokąd dzisiaj idziemy, a ewentualne zmiany trzeba z nią uzgodnić grzecznie i spokojnie. Wszystkie rasy i psy są kochane i niezwykłe, ale to przecież oczywiste, że nasze najbardziej?

.
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2016, 10:04 przez Euphoria, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj, chrapanie to jej konik.
Brat raz ją nawet wyrzucił ją z pokoju, bo go denerwowała.
Osobiście bardzo lubię kiedy Roxy chrapie. Gdy jej nie słyszę to wtedy zaczynam się martwić, czemu jest taka cisza.
Ostatnio znajoma mi powiedziała, że śmiesznie wygląda jak Roxy siada na spacerze i ma minę "ja mam czas".
To naprawdę dziwnie, kiedy tak w czasie spaceru pies robi sobie przerwę. U nas to jest normalne, przystanek to część spaceru i jesteśmy tego świadomi.
Nasze spacery są z reguł bardzo powolne, Roxy baaaardzo dużo wącha a jej tego nie bronie. Po pierwsze dlatego, że musi poznać otoczenie, a po drugie, bo przeczytałam, że pies poprzez wąchanie się uspokaja.

Osobiście bardzo lubię kiedy Roxy chrapie. Gdy jej nie słyszę to wtedy zaczynam się martwić, czemu jest taka cisza.

Ostatnio znajoma mi powiedziała, że śmiesznie wygląda jak Roxy siada na spacerze i ma minę "ja mam czas".

Nasze spacery są z reguł bardzo powolne, Roxy baaaardzo dużo wącha a jej tego nie bronie. Po pierwsze dlatego, że musi poznać otoczenie, a po drugie, bo przeczytałam, że pies poprzez wąchanie się uspokaja.
Pozdrowionka.
Malwina, Roxy i Demon
Malwina, Roxy i Demon
Kamila