odkurzacz
-
odkurzacz
Mam pytanko czy wasze futerka lubią być odkurzane odkurzaczem? Bo nasz wprost uwielbia leży jak długi i czeka aż przejadę po futrze odkurzaczem. 

Re: odkurzacz
Ozyrysek lubi.
Mogę go zahaczyć ssawką bez przykrości. Czasem nawet "pomaga" mi sprzątać- obserwuje, wskazuje nosem zbiorowiska kurzu. Jak napisała Lami - jest bardzo porządnicki.
Duśka, na samo słowo "odkurzacz" -wieje jak najdalej! Co pies, to obyczaj! 

ja nauczona doswiadczeniem nawet Cziruni nie proponuje odkurzania! Miałam owczarka belgijskiego który to uwielbial i upiornie przeszkadzał w odkurzaniu 

-
No patrzcie ja myślałam że tylko nasz lubi takie odkurzanie no mamy żywe dywany 

Mam niepohamowaną chęć a wręcz odruch .......odkurzania moich psów przy okazji sprzątania .
Raczej zadowolone z tego nie są,bo uciekają

Raczej zadowolone z tego nie są,bo uciekają

Roxy jeszcze nigdy nie była odkurzana. Boi się tego "potwora", ale tylko jak się do Niej zbliżę z nim. Jeśli trzyma się "on" z dala od Niej to nawet wykazuje zainteresowanie, ale nie podejdzie blisko. Zawsze zachowuje bezpieczny odstęp. 

Pozdrowionka.
Malwina, Roxy i Demon
Malwina, Roxy i Demon
- bobovita66
Argo również nie boi się -
można nawet odkurzać dookoła niego
,ale jego lepiej nie próbować
chce mi powiedzieć i przemieszcza się z dumą w inne miejsce 

Simba nie przepada za odkurzaczem - toleruje go ale na odległość i często chce wyjść z domu gdy odkurzam (kręci się pod drzwiami i wypuszczamy ją na podwórko).
A mój Simba początkowo bał sie "potwora" wyłaniającego się z szafy i uciekał.
A teraz kładzie się plackiem przy tylnym "nawiewie" odkurzacza i cieszy się, że leci na niego powietrze.
Tak samo ma z suszarką. Zawsze gdy susze włosy, Simba wchodzi do łazienki i czeka aż chwile na niego skieruje suszarke, po czym się otrzepuje i idzie dalej spać do pokoju
A teraz kładzie się plackiem przy tylnym "nawiewie" odkurzacza i cieszy się, że leci na niego powietrze.
Tak samo ma z suszarką. Zawsze gdy susze włosy, Simba wchodzi do łazienki i czeka aż chwile na niego skieruje suszarke, po czym się otrzepuje i idzie dalej spać do pokoju

- angels2708
Shilla nie daję mi odkurzać.. plącze się pad odkurzaczem i chce się bawić, jak już skończę sprzątać podchodzę do niej i się z nią bawię bo tak ona właśnie to traktuje
) ale zastanawiałam się po pisałyście tu o odkurzaniu piesków czy to nie zaszkodzi sierści albo skórze?? Chciałabym się z nią tak częściej bawić ale właśnie nie jestem pewna tego...

->Shilla 18 październik 2012
-->W domku od 28 grudzień 2012
-->W domku od 28 grudzień 2012