Karma Planet Pet Society
Karma Planet Pet Society
Witam. Czy ktoś karmi/ł swojego chowka tą karmą? Zastanawiam się nad kupnem tej karmy
Pozdrowionka.
Malwina, Roxy i Demon
Malwina, Roxy i Demon
Re: Karma Planet Pet Society
Kupuje od 6lat stosuję weterynaryjną karmę NUTRAM ryż z jagnięciną i nie mam problemów zdrowotnych z Szagusiem oprócz szczepienia przeciw Wsciekliznie nie odwiedzam częściej Weterynarza
innych karm nie znam 

Re: Karma Planet Pet Society
Niestety nie znam.
Czytałam opinie i w większości są "takie sobie". Ale to nic nie znaczy. Może akurat Roxy to będzie pasowało? Niektóre zachwalane karmy moim futrom nie odpowiadały.
Zawsze warto spróbować, przy czym zmiana pokarmu nie może być krótsza niż 2 tygodnie. Dopiero po takim czasie można pokusić się o jakąś ocenę.
Ważne jest jak pies zabiera się do jedzenia i co wychodzi "drugą stroną".
No i oczywiście, żeby nie chudł i nie tył gwałtownie. Różnie z tym bywa, więc czas na stabilizację - konieczny!
Takie są moje kryteria oceny karmy; ktoś może mieć inne.
Z psami jak z ludźmi - jeden wyżyje na zupkach chińskich z Radomia, inny osłabnie po kilku dniach bez dwudaniowego obiadu z deserem.
Indywidualizm. Obserwacja.
Prawie co miesiąc eksperymentuję na własnych psach, ale zdarza się, że wracam do karm pewnych i przez nie sprawdzonych.

Ważne jest jak pies zabiera się do jedzenia i co wychodzi "drugą stroną".

Takie są moje kryteria oceny karmy; ktoś może mieć inne.
Z psami jak z ludźmi - jeden wyżyje na zupkach chińskich z Radomia, inny osłabnie po kilku dniach bez dwudaniowego obiadu z deserem.

Indywidualizm. Obserwacja.
Prawie co miesiąc eksperymentuję na własnych psach, ale zdarza się, że wracam do karm pewnych i przez nie sprawdzonych.