Czesanie chow-chow
Re: Czesanie chow-chow
Moja pod brodą też ma takie jakby zrobione karbownicą. Najczęściej robi się to jak jest wilgotna, ale też nie wiem czemu tak się dzieje 

Pozdrowionka.
Malwina, Roxy i Demon
Malwina, Roxy i Demon
Wasze dziewczynki to jeszcze dzieci; ich futerko jest dość miękkie i łatwo faluje się od wilgoci. Tylko jednoczesne suszenie i czesanie (naciąganie włosów) jest w stanie je naprostować, z czym u Was może być kłopot, bo zdaje się, że panienki boją się suszarki.
Dopiero dorosły włos jest sztywniejszy, bardziej prosty i mniej podatny na karbowanie.
A mokrą brodę koniecznie trzeba szybko wycierać i rozczesywać.

Dopiero dorosły włos jest sztywniejszy, bardziej prosty i mniej podatny na karbowanie.
A mokrą brodę koniecznie trzeba szybko wycierać i rozczesywać.

To naprawde dobre rady cioci Ani...
serio 

- angels2708
oooo dobra wskazówka ja po jej piciu tylko wycierałam brodkę więc teraz i z grzebykiem będe lecieć do niej 

->Shilla 18 październik 2012
-->W domku od 28 grudzień 2012
- angels2708
MOja kochaniutka czarnulka zmieniła nastawienie do czesania :PP
Nie mogę ją atakować tylko wtedy kiedy budzi się w niej adhd
lub jak chce się bawić 
a tak to normalnie sama się ładnie kładzie na pleckach , wystawia brzuszek do masowania normalnie rewelka
)
ale jak tylko skończę to tak ładnie na mnie patrzy i liże bym nie zapomniała jej dać ciasteczek
)
nie wiedziałam że tak będzie i mam nadzieję że nie zmieni juz się to
Teraz czeszę ją dwa razy dziennie sprawia mi to ogromną radość, ale czy jak podrośnie to też mogę ją czesać dwa razy??

Nie mogę ją atakować tylko wtedy kiedy budzi się w niej adhd

a tak to normalnie sama się ładnie kładzie na pleckach , wystawia brzuszek do masowania normalnie rewelka

ale jak tylko skończę to tak ładnie na mnie patrzy i liże bym nie zapomniała jej dać ciasteczek

nie wiedziałam że tak będzie i mam nadzieję że nie zmieni juz się to

Teraz czeszę ją dwa razy dziennie sprawia mi to ogromną radość, ale czy jak podrośnie to też mogę ją czesać dwa razy??

- bobovita66
Mała polubiła czesanie nie na żarty i pewnie jej już nie przejdzie. Argo też uwielbia czesanie sam się go domaga podchodzi puka nochalem w nogę rękę lub delikatnie podgryza dając do zrozumienia że ma ochotę na przytulanko i czesanko,
Jak grzebień zostanie na podłodze potrafi nochalem go przesunąć w moją stronę lub przenieść w pysku.
Bo od czesania jestem ja i nie ważne, że już było, albo mnie się nie chce, lub nie mam czasu. Latem na działce potrafi wymusić czesanie nawet trzy razy dziennie.
Najfajniejsze jest to, że obojgu sprawia nam niesamowitą frajdę i oby tak zostało. 

- angels2708
więc nie zależnie ile psinka ma można czesać ile się da
)
tak zrozumiałam
)

tak zrozumiałam

- angels2708
no to super
a tak się bałam że będzie mi uciekać 

Mam jeszcze pytanie odnośnie czesania chowkowkiego bobasa.. Czy możecie polecić jakieś odpowiednie urządzenie? Szczotka spaniela zupełnie się nie sprawdza. W desperacji zaczęłam używać własnej szczotki. Też jestem dosyć kudłata:). Ale to raczej nie jest rozwiązanie na dłużej. Hakim jeszcze nie stawia oporu przy czesaniu ale entuzjazmu też nie okazuje. Nie lubi cmerania po brzuchu, w zasadzie całego mogę go wyczesać jedynie wieczorem. Dodam że najodpowiedniejsze miejsce do tego zabiegu to moje łóżko. Co prawda Timon i Majkiel nie są zbyt zadowoleni gdy zajmuje ich miejscówki ale tolerują